Turkse linzensoep
Week de linzen in wat water en snijd alle groente. Bak de ui en knoflook in iets olijfolie en voeg vervolgens de wortel en aardappel toe.
Giet de linzen af en voeg deze toe. Daarna 1,5 liter water, de kruiden, bouillonblokjes en tomatenpuree toevoegen.
Kook de soep voor 45 minuten tot de linzen helemaal gaar zijn. Mix het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg vervolgens de crème fraîche/kookroom toe en mix dit goed door de soep.
Benodigdheden
Ingrediënten (4-6 personen)
- 175 gr rode linzen
- 1 grote aardappel
- 2 uitjes
- 1 grote winterpeen
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- Paprikapoeder
- Komijnpoeder
- Zwarte peper
- 1 of 2 runder- of groentebouillonblokjes
- 2 el crème fraîche of scheut kookroom
- 3 el tomatenpuree
Materialen
- Pan
- Staafmixer
Maak jouw eigen website met JouwWeb