Bereidingswijze

Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Meng de appelstukjes in een kom met een theelepel kaneel en een eetlepel suiker. Voeg eventueel gewelde rozijntjes toe. Maak het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg het appelmengsel toe. Roer het beslag nog even om met een lepel totdat alles goed gemengd is.

 

Vul de cupcake vormpjes met het beslag. Doe wat meer beslag in de vormpjes dan wat je gewend bent, zodat de cupcakes wat boller zijn na het bakken (voor de appelvorm). Verwarm de over voor op 170 °C. Bak de cupcakes verder volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

 

Versier de cupcakes met rolfondant en eventueel chocoladestiften. Gebruik de cupcaketopping om de fondant vast te plakken. 

 

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
  • 100 gr margarine (op kamertemperatuur)
  • 100 ml melk
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 2 appels
  • 1 tl kaneel
  • 1 el suiker
  • Rozijnen geweld (eventueel)
  • Dr. Oetker CupCake Topping vanille
  • Dr. Oetker CupCake Chocoladestiften

 

Materiaal

  • Deegroller
  • Kunststof mesje
  • Mengkom