Bereidingswijze

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Maak de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak het gehakt rul en bruin in een koekenpan en breng het op smaak met gehaktkruiden of peper en zout. Spoel de zuurkool even af onder de koude kraan. 

 

Bereiding
Doe de zuurkool in een ovenschaal, daarbovenop het gehakt en vervolgens de aardappelpuree. Strooi een beetje paneermeel over de puree en plaats de schaal in de voorverwarmde oven. Laat de zuurkoolschotel in +/- 25 minuten goed doorwarmen en laat de paneermeel bruin worden.

 

Serveertips
  • In plaats van paneermeel kun je ook kaas gebruiken. Dit kan natuurlijk ook over de paneerlaag gestrooid worden.
  • De zuurkool kun je ook mengen met rozijnen, appelmoes of ananas.

Benodigdheden

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 pak aardappelpuree voor ovenschotels (2 zakjes à 83 g)
  • 250 à 500 gr zuurkool
  • Gehaktkruiden of peper/zout/vleeskruiden
  • 300 à 500 gr gehakt
  • Paneermeel

 

Materialen

  • Ovenschaal
  • Koekenpan