Bereidingswijze
Snijd de ui, knoflook, paprika(‘s) en tomaten in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul met 1 tl Griekse kruiden. Vervolgens bak je de ui, knoflook en paprika mee. Voeg na een paar minuten de orzo, tomaten frito, kruiden, tomaten en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en kook de orzo ongeveer 8 minuten (afhankelijk per verpakking). Let op: de orzo plakt snel aan de bodem van de pan, dus roer regelmatig in de pan.
Na ongeveer 8 minuten voeg je de feta toe en meng je alles door elkaar. Zet het vuur uit en serveer direct.
Benodigdheden
Ingrediënten (3 personen)
- 300 gr rundergehakt
- 225 gr orzo
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 3 tl Griekse kruidenmix
- 1½ tl oregano
- 1 paprika
- 2 vleestomaten
- 150 gr feta (in kleine blokjes)
- 225 ml bouillon
- 300 ml tomato frito
- Boter of olijfolie
Materialen
- Wok
Maak jouw eigen website met JouwWeb