Bereidingswijze
Verwarm de over voor op 200 °C en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Snijd de kip, tomaat en courgette in blokjes; de champignons in plakjes en versnipper de ui. Kruid de kipfilet met de kipkruiden en bak deze aan in de pan. Bak ook de champignons bruin en doe er wat peper bij.
Bedek het taartblik met de plakjes bladerdeeg en prik wat gaatjes in de bodem. Doe vervolgens de kip en groenten in de taartvorm.
Mix de eieren, provinciaalse kruiden, crème fraîche en wat peper en zout en giet dit mengsel over de kip en de groenten. Stop de quiche in de oven en bak het 30 minuten. Vervolgens strooi je er geraspte kaas overheen en doe je de quiche nog 10 minuten in de oven.
Tip!
Van de (overgebleven) quiche kun je ook hapjes maken. De quiche is namelijk koud ook goed te eten.
In plaats van kipfilet kun je de quiche ook maken met hamblokjes (duoverpakking).
Benodigdheden
Ingrediënten (4-5 personen)
- 500 gr kipfilets
- Kipkruiden
- Courgette
- 1 ui (fijngesnijden)
- Bakje champignons (250 gr)
- 2 tomaten
- Crème fraîche (light)
- 4 eieren
- Bladerdeeg voor hartige taart (+/- 7 plakjes)
- Geraspte kaan
- Peper en zout
- Provinciaalse/Italiaanse kruiden
Materialen
- Maatbeker
- Taart- / quichevorm
- Pan
Maak jouw eigen website met JouwWeb