Bereidingswijze

Vul de pan met 1,5 liter water + de schenkel/het soepbot en laat het  +/- 2 uur koken. Giet het water over in een grote kom en gebruik hierbij een zeef. Doe dit water vervolgens weer terug in de pan en hal eventueel het drijvende vet uit de pan.  Vul het water weer aan tot 1,5 L.

 

Maak ondertussen kleine gehaktballetjes van het gehakt. Hiervoor meng je eerst het gehakt, de gehaktkruiden, paneermeel en een ei. Voeg wat zout en peper toe aan de runderpoulet en doe het in de pan, samen met de gehaktballetjes. Voeg vervolgens de soepmix en de groenten toe en laat dit alles minimaal 20 minuten garen. Daarna voeg je de vermicelli toe en laat je de soep nog 10 minuten staan.

 

De soep kun je meteen opeten of laten afkoelen en later weer opwarmen. 

Benodigdheden

Ingrediënten (1,5 liter)

  • +/-  300 gr rundergehakt
  • Gehaktkruiden
  • Ei
  • Paneermeel
  • 1 pakje groentesoep smaakmaker (Maggi)
  • 3 el vermicelli
  • 0,5 zakje fijne soepgroente (voordeelverpakking)
  • 250 gr runderpoulet
  • Soepbotje
  • 1,5 L water

 

Materialen

  • Grote pan
  • Zeef
  • Kom of bak

Maak jouw eigen website met JouwWeb