Bereidingswijze

Snijd de ui en de basilicumblaadjes fijn. Bak het gehakt in de pan en voeg meteen de ui, gehaktkruiden, kerriepoeder en italiaanse kruiden toe. Als het gehakt rul bruin is, voeg je de tomatenpuree, het water en het bouillonblokje toe. Breng het aan de kook. Als het kookt, zet je het zacht en voeg je de verse basilicum en de curry toe. Laat dit alles 1 uur sudderen en roer ondertussen steeds door de pan. Na 1 uur voeg je de juspoeder toe, even roeren en dan ben je klaar.

 

Kook de pasta zoals het op de verpakking staat.

TIP!

Laat de saus even staan met vuur uit en warm het later weer op voor een betere smaak.

Benodigdheden

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 pond gehakt
  • 1 ui
  • 6 à 8 blaadjes verse basilicum
  • Gehaktkruiden
  • Kerriepoeder
  • Italiaanse kruiden
  • 1 blokje rundvleesbouillon
  • 1 eetlepel curry
  • 280 gr tomatenpuree (blikjes à 140 gram)
  • 1 theelepel juspoeder
  • 1,5 dl water
  • Pasta naar keuze

 

Materialen

  • Grote pan om de saus in te maken
  • Pannen om de pasta in te koken.