Bereidingswijze

Was de spinazie als het nog niet gewassen is. Als je de spinazie nog moet wassen zorg je ervoor dat het na het wassen handdoekdroog is.

Doe de boter in de pan. Bak 2 à 3 handen van de spinazie in de pan en als het is ingekrompen doe je het in een vergiet. Bak weer 2 à 3 handen van de spinazie in de pan en als het weer is ingekrompen doe je het weer in het vergiet. Herhaal dit tot de spinazie op is.

Snij alle spinazie uit het vergiet fijn op de snijplank. Doe de spinazie terug in de pan. Bak het 5 minuten en blijf steeds roeren. Voeg daarna de nootmuskaat en het zout toe. Roer alles door elkaar en dan kun je eventueel nog iets allesbinder toevoegen zodat het niet te waterig is.

TIP!

Als je het lekker vindt kun je een gekookt eitje, gebakken spekjes of een uitje door de spinazie doen.

Benodigdheden

Ingrediënten (4 personen)

  • 6 à 8 ons spinazie
  • 1 eetlepel boter
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • Allesbinder (eventueel)
  • Ei (eventueel)
  • Spekjes (eventueel)
  • Ui (eventueel)

 

Materialen

  • Wok
  • Vergiet
  • Snijplank

Maak jouw eigen website met JouwWeb