Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de ui en de knoflook in 5 min. glazig. Voeg de rijst toe en schep deze 2 tot 3 min. om, totdat de rijstkorrels er doorschijnend uitzien. Voeg de tomaten (met sap), een snufje suiker, de doperwtjes, bouillon en wat peper toe. Breng de pilaf aan de kook. 

Doe een deksel op de pan en laat de pilaf 15 min. zachtjes pruttelen tot de rijst gaar is en alle vloeistof heeft opgenomen.

Roer de rijst tijdens de bereiding niet!

 

Dek de pan af met een schone theedoek en leg het deksel hierop. Laat de pilaf nog 10 min. rusten op een warme plaat, zodat hij nog wat kan nadrogen. 

Benodigdheden

Ingrediënten (4 personen)

  • Olijfolie
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 150 gr basmatirijst
  • 250 gr tomatenblokjes uit blik
  • Snufje suiker
  • 400 ml warme kippenbouillon
  • Handje diepvriesdoperwten
  • Peper

 

Materialen

  • Braadpan
  • Theedoek

Maak jouw eigen website met JouwWeb