Bereidingswijze
Snijd de prei, selderij en uien fijn. Kook de eieren ongeveer 10 minuten en laat de soe oen wellen in heet water. Giet even wat gekookt water over de taugé.
Kook de kip in een grote pan totdat het uit elkaar valt. Voeg de knoflook, prei, ui, djinten, ketoembar, salam, laos, sereh, koenir, kimiri en een bouillonblokje toe. Laat alles sudderen en kook ondertussen wat rijst.
Schep de rijst op een bord. Doe er vervolgens soe oen, prei, eieren en selderij overheen. Daarna de soto ajam (kippensoep) en wat gebakken uien.
Tip!
Dit gerecht is extra lekker met wat sambal uit een fles, wat kroepoek en sambal goreng frietjes.
Benodigdheden
Ingrediënten
- 1 kip
- Taugé
- Soe oen
- Eieren
- Prei
- Selderij
- Bouillonblokje
- 3 à 4 teentjes knoflook
- 4 uien
- Gebakken uitjes
- 2 theelepels djinten
- 2 theelepels ketoembar
- Kruiden (Salam, laos, sereh, koenier, kemiri)
- Rijst
Materialen
- Grote pan
- Koekepan
Maak jouw eigen website met JouwWeb