Bereidingswijze

Snijd de prei, selderij en uien fijn. Kook de eieren ongeveer 10 minuten en laat de soe oen wellen in heet water. Giet even wat gekookt water over de taugé. 

Kook de kip in een grote pan totdat het uit elkaar valt. Voeg de knoflook, prei, ui, djinten, ketoembar, salam, laos, sereh, koenir, kimiri en een bouillonblokje toe. Laat alles sudderen en kook ondertussen wat rijst. 

Schep de rijst op een bord. Doe er vervolgens soe oen, prei, eieren en selderij overheen. Daarna de soto ajam (kippensoep) en wat gebakken uien. 

 

Tip!

 

Dit gerecht is extra lekker met wat sambal uit een fles, wat kroepoek en sambal goreng frietjes. 

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 kip
  • Taugé
  • Soe oen
  • Eieren
  • Prei
  • Selderij
  • Bouillonblokje
  • 3 à 4 teentjes knoflook
  • 4 uien
  • Gebakken uitjes
  • 2 theelepels djinten
  • 2 theelepels ketoembar
  • Kruiden (Salam, laos,  sereh,  koenier, kemiri)
  • Rijst

 

Materialen

  • Grote pan
  • Koekepan

Maak jouw eigen website met JouwWeb