Bereidingswijze
Voorbereiden
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de tomaat in kwarten.
- Snijd de semi-gedroogde tomaten in grove stukken.
Tomaten koken
- Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook en het paprikapoeder 1 minuut op hoog vuur.
- Voeg de tomaten en semi-gedroogde tomaten toe en bak 2 - 3 minuten mee.
- Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel er 3/4 bouillonblokje per persoon boven (zie Tip). Voeg de cherrytomaten in blik toe. Breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 - 12 minuten.
Croutons maken
- Snijd ondertussen het maanzaadbroodje in blokjes van 1 cm.
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de broodblokjes in 6 minuten rondom bruin (zie Tip).
- Haal van het vuur. Bestrooi de croutons met de geraspte belegen kaas en 3/4 tl oregano per persoon en schep goed om.
Tip: Zorg ervoor dat de koekenpan goed heet is voordat je de broodblokjes toevoegt. Zo worden ze lekker knapperig.
Serveren
- Voeg 1/2 el honing per persoon toe en pureer vervolgens de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de tomatensoep over de kommen.
- Garneer met de zure room.
- Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.
Benodigdheden
Ingrediënten (3 personen)
- 6 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 6 tomaten
- 90 gr semi-gedroogde tomaten
- 3 tl paprikapoeder
- ¾ blik cherrytomaten
- 75 gr geraspte belegen kaas
- 2¼ groentebouillonblokje
- 3 maanzaadbroodjes (kampioentjes)
- 75 gr zure room
- 1½ el honing
- 3 el olijfolie
- 3 el zonnebloemolie (of olijfolie)
- Peper
- Zout
Materialen
- Soeppan met deksel
- Koekenpan
- Staafmixer
Maak jouw eigen website met JouwWeb