Bereidingswijze

Voorbereiden

  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in kwarten.
  • Snijd de semi-gedroogde tomaten in grove stukken.

 

Tomaten koken

  • Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook en het paprikapoeder 1 minuut op hoog vuur. 
  • Voeg de tomaten en semi-gedroogde tomaten toe en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel er 3/4 bouillonblokje per persoon boven (zie Tip). Voeg de cherrytomaten in blik toe. Breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 - 12 minuten.

 

Croutons maken

  • Snijd ondertussen het maanzaadbroodje in blokjes van 1 cm. 
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de broodblokjes in 6 minuten rondom bruin (zie Tip). 
  • Haal van het vuur. Bestrooi de croutons met de geraspte belegen kaas en 3/4 tl oregano per persoon en schep goed om.

Tip: Zorg ervoor dat de koekenpan goed heet is voordat je de broodblokjes toevoegt. Zo worden ze lekker knapperig.

 

Serveren

  • Voeg 1/2 el honing per persoon toe en pureer vervolgens de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de tomatensoep over de kommen. 
  • Garneer met de zure room. 
  • Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.

 

 

Benodigdheden

Ingrediënten (3 personen)

  • 6 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 6 tomaten
  • 90 gr semi-gedroogde tomaten
  • 3 tl paprikapoeder
  • ¾ blik cherrytomaten 
  • 75 gr geraspte belegen kaas
  • 2¼  groentebouillonblokje
  • 3 maanzaadbroodjes (kampioentjes)
  • 75 gr zure room
  • 1½ el honing
  • 3 el olijfolie
  • 3 el zonnebloemolie (of olijfolie)
  • Peper
  • Zout

 

Materialen

  • Soeppan met deksel
  • Koekenpan
  • Staafmixer

Maak jouw eigen website met JouwWeb