Bereidingswijze
Voorbereiden
- Bereid de bouillon in een pan met deksel.
- Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
- Kook de orzo in de pan met deksel, afgedekt, in 8 - 10 minuten op laag vuur droog (zie Tip). Schep regelmatig om.
Tip: Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Saus maken
- Verhit de boter of olijfolie in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur.
- Fruit de ui, knoflook, Midden-Oosterse kruidenmix en rode peper 2 minuten.
- Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los.
- Snijd ondertussen de prei in halve ringen.
Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Op smaak brengen
- Voeg de prei en de paprika toe aan de hapjespan en bak, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur.
- Voeg de balsamicoazijn en de orzo toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de helft van de mascarpone toe en roer goed door (zie Tip).
- Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
- Verdeel de orzo over de borden en schep er een lepel mascarpone bovenop.
- Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.
Benodigdheden
Ingrediënten (3 personen)
- 300 gr rundergehakt met köftekruiden
- 225 gr orzo
- ½ rode peper
- 1½ ui
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 1½ tl Middel-Oosterse kruidenmix (met paprika, tomaat, zeezout, ui, komijn, geroosterde knoflook, koriander, chili, korianderblad, laurier)
- 1½ paprika
- 1½ prei
- 1½ blikje tomatenpuree
- 40 gr geraspte Italiaanse kaas
- 100 gr mascarpone
- 3 tl zwarte balsamicoazijn
- 525 ml groentebouillon
- Peper
- Zout
- Boter of olijfolie
Materialen
- Pan met deksel
- Wok met deksel
Maak jouw eigen website met JouwWeb