Bereidingswijze

Voorbereiden

  • Bereid de bouillon in een pan met deksel.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
  • Kook de orzo in de pan met deksel, afgedekt, in 8 - 10 minuten op laag vuur droog (zie Tip). Schep regelmatig om. 

Tip: Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

 

Saus maken

  • Verhit de boter of olijfolie in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur.
  • Fruit de ui, knoflook, Midden-Oosterse kruidenmix en rode peper 2 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Snijd ondertussen de prei in halve ringen.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

 

Op smaak brengen

  • Voeg de prei en de paprika toe aan de hapjespan en bak, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur.
  • Voeg de balsamicoazijn en de orzo toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de helft van de mascarpone toe en roer goed door (zie Tip).
  • Breng op smaak met peper en zout. 

 

Serveren

  • Verdeel de orzo over de borden en schep er een lepel mascarpone bovenop.
  • Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.

 

Benodigdheden

Ingrediënten (3 personen)

  • 300 gr rundergehakt met köftekruiden 
  • 225 gr orzo
  • ½ rode peper
  • 1½ ui
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1½ tl Middel-Oosterse kruidenmix (met paprika, tomaat, zeezout, ui, komijn, geroosterde knoflook, koriander, chili, korianderblad, laurier)
  • 1½ paprika
  • 1½ prei
  • 1½ blikje tomatenpuree
  • 40 gr geraspte Italiaanse kaas
  • 100 gr mascarpone
  • 3 tl zwarte balsamicoazijn
  • 525 ml groentebouillon
  • Peper
  • Zout
  • Boter of olijfolie

 

Materialen

  • Pan met deksel
  • Wok met deksel

Maak jouw eigen website met JouwWeb