Bereidingswijze
Meng het gehakt met het paneermeel en een ei. Maak hier worstjes gehakt van, die ongeveer 25 gram zijn. Leg de worstjes op een plakje bladerdeeg. Smeer langs de rand van het bladerdeeg wat water en vouw het dubbel. Druk de randen goed vast met een vork, zodat het bladerdeeg goed dicht zit.
Leg de saucijzenbroodjes op de bakplaat en doe ze in een voorverwarmde oven (200 °C). Laat ze in 20 min. goudbruin bakken.
Tip!
Voor kleine saucijzenbroodjes kun je het plakje bladerdeeg halveren en de helft van het gehakt erop doen.
Variatietips
In plaats van saucijzenbroodjes kun je er ook kaasbroodjes o.i.d. van maken. Venvang de gehaktvulling dan door een blokje kaas. Natuurlijk kun je variëren en er je eigen bladerdeeghapjes van maken.
Benodigdheden
Ingrediënten (voor 20 saucijzenbroodjes)
- 100 gr kruidenpaneermeel
- 500 gr rundergehakt
- 2 eieren
- 2 pakjes bladerdeeg
Materialen
- Vork
- Bakplaat
- Bakpapier
- Mengkom
Maak jouw eigen website met JouwWeb