Bereidingswijze
Eerst verdeel je de rode kool in 4 stukken en dan snij je de rode kool heel dun. Zorg ervoor dat het hele witte deel overblijft. Snij de appel in kleine stukjes. Doe alle rode kool in de pan en doe er water bij. Voeg er peper, zout en nootmuskaat toe naar smaak. Voeg het azijn, de appel en de suiker toe. Breng de rode kool aan de kook en voeg daarna iets vloeibare boter of een klontje boter toe. Laat de rode kool 1,5 uur zachtjes koken. Roer ondertussen steeds door de rode kool.
Na 1,5 uur giet je de rode kool af en is het klaar.
Eventueel kun je nog iets allesbinder toevoegen aan het vocht wat nog achterblijft om het te binden.
Benodigdheden
Ingrediënten (6 personen)
- 1 rode kool
- 4 eetlepels azijn
- 1 appel
- 2 theelepels suiker
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
- Boter
- Water
- Allesbinder (eventueel)
Materialen
- Grote pan
Maak jouw eigen website met JouwWeb