Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 °C. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Snijd de ui, knoflook en de wortel in stukjes en bak in een pan voor ongeveer 3 minuten. Snijd de champignons in plakjes en bak een paar minuten mee. Laat de groenten daarna goed uitlekken in een zeef of vergiet.
Meng het gehakt met de helft van het ei, 2 eetlepels paneermeel, peper, zout en rozemarijn. Schep de uitgelekte groenten door het gehakt. Leg 9 velletjes bladerdeeg in een vierkant op het bakpapier. Druk alle randen goed op elkaar, eventueel de randen een beetje vochtig maken met water, zodat er 1 groot stuk bladerdeeg ontstaat.
Bestrooi het voorste gedeelte van het bladerdeeg met een eetlepel paneermeel. Verdeel het gehakt als een grote rol op het gedeelte met paneermeel. Vouw het achterste gedeelte van het bladerdeeg over het gehakt. Vouw de zijkanten goed dichte en druk alle naden dicht. Steek uit het overige velletje bladerdeeg een paar sterren (of andere figuren). Bevochtig deze aan een zijde met een beetje water en plak op de bladerdeeg rol. Bestrijk de rol met het halve ei. Zet de wellington met gehakt 45 min in de oven.
Benodigdheden
Ingrediënten (4 personen)
- 400 gr extra mager gehakt (Lidl)
- 10 vellen bladerdeeg (diepvries)
- 200 - 300 gr worteltjes
- 250 gr champignons
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- peper en zout
Materialen
- Bakplaat met bakpapier
- Zeef of vergiet
Maak jouw eigen website met JouwWeb