Bereidingswijze

Zorg dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn en dat de boter zacht is. Haal de bakplaat uit de oven en zet hier de cakevormpjes op. Verwarm de oven voor op 170 °C.

 

Pureer de frambozen. Houdt 12 mooie frambozen apart voor decoratie van de cupcakes.

Voeg aan de cupcakemix de eieren, melk en boter toe en roer het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Voeg 75 gram frambozenpuree toe. Klopt het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 eetlepels of ijsbolletjestang over de cakevormpjes. Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar. De cupcakes zijn gaar als u met de vinger licht op de cupcake drukt en deze terugveert. Na het afkoelen zijn de cupcakes klaar om te versieren.

 

Kneed het stukje roze marsepein soepel. Rol het uit tot een lap van 2 mm dik. Steek er 12 rondjes uit en leg deze op de cupcakes. Kneed ook het groene marsepein soepel en rol het uit tot een lap van ongeveer 2 mm dik. Teken een blaadje op het papier en knip het uit. Gebruik het blaadje als sjabloon voor de groene marsepeinlap en snijd er 12 blaadjes uit.

 

Klop de slagroom met poedersuiker en Klop-Fix stijf. Spatel de frambozenpuree erdoor. Vul de spuitzak met de frambozen room en spuit op elke cakeje een lekkere grote toef. Maak de cupcake helemaal af met een framboosje.

 

Benodigdheden

Ingrediënten (12 cupcakes)

  • 1 zakje Dr Oetker Klop-Fix
  • 1 pak Dr Oetker basismix voor CupCakes naturel
  • 100 gr boter
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 200 gr frambozen
  • 1 pak Dr Oetker CupCake marsepein
  • 400 ml slagroom
  • 60 gr poedersuiker

 

Materialen

  • Dr. Oetker Cakevormpjes
  • (koek) uitsteker 6 cm doorsnede
  • Spuitzak, met grof gekarteld mondje
  • (siliconen) roller
  • Papier
  • Scherp mesje