Bereidingswijze

Voorbereiden

  • Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de rode ui, de knoflook en het paprikapoeder 2 minuten. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut.
  • Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog.
  • Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

 

Mengen

  • Verhit 1/2 el boter of olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippendijreepjes in 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar.
  • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes.
  • Halveer de cherrytomaten en snijd eventuele grote cherrytomaten in vieren.
  • Meng in een grote kom de komkommer, tomaat, extra vierge olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

 

Yoghurtdressing maken

  • Snijd de munt fijn.
  • Snijd de citroen in partjes en pers 1 citroenpartje per persoon.
  • Meng in een kom de Griekse yoghurt met de helft van de fijngesneden munt. Voeg het sap van 1 citroenpartje per persoon toe en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.

 

Serveren

  • Serveer de orzo in een diepe kom.
  • Serveer met de tomaat, komkommer en kippendijreepjes.
  • Verdeel de Griekse-yoghurtdressing hierover.
  • Garneer met de overige munt en 1 citroenpartje per persoon.

 

 

 

 

Benodigdheden

Ingrediënten (3 personen)

  • 300 gr kippendijreepjes met kebabkruiden
  • 225 gr orzo
  • 1 komkommer
  • 100 gr rode ui (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 10 gr verse munt
  • 1 citroen
  • 3 tl paprikapoeder
  • Cherrytomaatjes
  • 3 tl zwarte balsamicoazijn
  • 425 ml groentebouillon
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

 

Materialen

  • Pan met deksel
  • Koekenpan
  • Kom
  • Grote kom