Bereidingswijze
Voorbereiden
- Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de rode ui, de knoflook en het paprikapoeder 2 minuten. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut.
- Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog.
- Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.
Mengen
- Verhit 1/2 el boter of olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippendijreepjes in 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar.
- Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes.
- Halveer de cherrytomaten en snijd eventuele grote cherrytomaten in vieren.
- Meng in een grote kom de komkommer, tomaat, extra vierge olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Yoghurtdressing maken
- Snijd de munt fijn.
- Snijd de citroen in partjes en pers 1 citroenpartje per persoon.
- Meng in een kom de Griekse yoghurt met de helft van de fijngesneden munt. Voeg het sap van 1 citroenpartje per persoon toe en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
Serveren
- Serveer de orzo in een diepe kom.
- Serveer met de tomaat, komkommer en kippendijreepjes.
- Verdeel de Griekse-yoghurtdressing hierover.
- Garneer met de overige munt en 1 citroenpartje per persoon.
Benodigdheden
Ingrediënten (3 personen)
- 300 gr kippendijreepjes met kebabkruiden
- 225 gr orzo
- 1 komkommer
- 100 gr rode ui (fijngesneden)
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 125 gr Griekse yoghurt
- 10 gr verse munt
- 1 citroen
- 3 tl paprikapoeder
- Cherrytomaatjes
- 3 tl zwarte balsamicoazijn
- 425 ml groentebouillon
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Materialen
- Pan met deksel
- Koekenpan
- Kom
- Grote kom
Maak jouw eigen website met JouwWeb