Bereidingswijze
Leg wat aluminiumfolie op het aanrecht dichtbij het fornuis en zet er twee grote mengschalen op. Leg ook wat keukenpapier op een bord of schaal. Dat is nodig om de uienringen uit te laten druipen.
Vul één van de twee schalen tot halverwege met melk. Doe de eieren en wat van de kruiden erbij. Meng de ingrediënten goed. Vul de andere schaal met bloem en de rest van de kruiden, en meng.
Snij de uien in ringen, afhankelijk van hoeveel ringen je wilt en leg ze opzij.
Doe verse plantaardige olie in een grote bakpan, ongeveer een centimeter diep. Zet het op middelhoog vuur. Je kunt ook een frituurpan gebruiken.
Doop een uienring in de melk, dan in de bloem. Herhaal dat tot de ring goed bedekt is met beslag (ongeveer 3 keer). Laat de ring voorzichtig in de olie zakken. Gebruik een vork of een metalen tang om de ringen in de pan te doen.
Als de uienringen goudbruin zijn, draai ze dan voorzichtig om. Let op; de olie is heet. Als beide kanten goudbruin zijn, haal je ze uit de pan en leg je ze op keukenpapier, op een bedekt bord of schaal.
Tip!
- Gebruik de ene hand om de ringen in de melk te dopen, en de andere hand om ze door de bloem te halen; dan blijven je vingers schoner.
- Je kunt de kleinere ringen in de grotere laten zitten om tijd te besparen.
- Uienringen zijn een heerlijk bijgerecht voor bij hamburgers!
- Probeer ze met ketchup, barbequesaus of andere dressing.
- Je kunt hetzelfde bakproces gebruiken voor kipstukjes.
- Blijf goed naar de uienringen kijken.
- Als je geen friteuse hebt, leg dan een stuk keukenpapier op een bord en laat het papier de overtollige olie absorberen, voor je het serveert.
Benodigdheden
Ingrediënten
- 150 ml melk
- 2 à 3 eieren
- Kruiden (knoflookpoeder, uienpoeder, zout, peper, paprika, etc.)
- Bloem
- Middelgrote tot grote uien
- Plantaardige olie
Materialen
- Twee grote mengschalen
- Aluminiumfolie
- Keukenpapier
- Garde
- Frituurpan of grote bakpan
Maak jouw eigen website met JouwWeb