Bereidingswijze

Bak de aardappelblokjes in de airfryer voor 30 minuten.

Maak ondertussen de saus: Hak de ui en de knoflook fijn en fruit in een beetje olijfolie aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuutje met de ui mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met de suiker, paprikapoeder, chilipeper en een snufje peper en zout. Laat het mengsel een paar minuutjes pruttelen.

Doe de tomatensaus daarna in een blender of gebruik een staafmixer. Houd je wel van een grove saus dan kun je ook er voor kiezen om de saus niet fijn te blenden. Haal de aardappeltjes uit de airfryer en doe ze in een tapasschaal, schep de tomatensaus er over en bestrooi met wat fijngehakte peterselie. Serveer met de aioli erbij.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • zak Aviko Airfryer Aardappelkrokantjes
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • snuf chilipeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl suiker
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • peper & zout
  • peterselie
  • Potje aioli
  • olijfolie

Materialen

  • Airfryer
  • Staafmixer / Blender
  • Mengkom