Bereidingswijze

Breng het water aan de kook en voeg het vlees toe. Laat ca. 3 uur zachtjes trekken als je schenkel en een soepbot gebruikt of 1,5 uur bij ribbetjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Voeg de boontjes aan de bouillon toe en houd ze 10 min. tegen de kook aan. Voeg de aardappelblokjes en de verse worst toe. Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken tot de aardappelen en de worst gaar zijn. Roer het geheel goed door. Maak de soep naar smaak af met zout. Kook de rookworst apart en voeg deze aan het eind toe aan de soep.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 pakje gesneden snijbonen
  • 5 aardappelen
  • 200 gr soepgroente
  • Verse worst
  • Rookworst
  • Schenkel + soepbot (evt. alleen ribbetjes)
  • 2 groentebouillonblokjes
  • Zout

Maak jouw eigen website met JouwWeb