Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 195 °C. 

Borstel de champignons schoon en verwijder het steeltje. Hol de zijkanten eventueel iets uit zodat je een mooie opening hebt. Snijd de steeltjes fijn en snipper het uitje.

Doe een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin het uitje rustig aan tot deze glazig is. Voeg dan de fijngesneden steeltjes van de champignon toe. Als deze zacht is voeg je 3 eetlepels kruidenroomkaas toe en zet je het vuur uit. Zorg dat de kruidenroomkaas helemaal gesmolten is en breng dit mengsel op smaak met peper.

Verdeel het mengsel over de champignons. Zet de gevulde champignons op een met bakpapier bekleedde bakplaat en schuif het geheel de oven in. Bak in ongeveer 13 minuten gaar. Garneer eventueel met een beetje peterselie.

Benodigdheden

Ingrediënten (12 stuks)

  • 12 (grote) kastanjechampignons 
  • 1/4 rode ui
  • peper
  • olijfolie
  • 3 el kruidenroomkaas

 

Materialen

  • Ovenplaat of rooster
  • Koekenpan

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb