Bereidingswijze

LET OP: KIPFILET MOET MINSTENS 1 UUR MARINEREN!


Voorbereiding
Snijdt de kipfilet in blokjes, doe de kipfilet in een zakje en giet de ketjap eroverheen. Meng de ketjap en de kip goed en knoop het zakje dicht. Leg dit minstens 1 uur in de koelkast, zodat het goed kan marineren. 
Laat de ananas of perziken goed uitlekken, snijdt ze in partjes en snipper de uien. 
Vet een ovenschaal in en verwarm de over voor op 220 ˚C. Verhit de olie in een pan en fruit de uitjes, totdat deze glazig worden. Schep de gemarineerde kip door de uitjes en bak de kip gaar.


Bereiding
Bekleed de ovenschaal met 6 plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem van het deeg! Schep dan de helft van het kipmengsel in de schaal en verdeel dan de helft van de perziken of ananas over het geheel. Verdeel dan de helft van de roomkaas en herhaal dit nog een keer. 
Dek het gerecht af met de overige plakjes bladerdeeg. Maak de randen vochtig en druk ze goed dicht. Prik daarna enkele gaatjes in het bladerdeeg en bak het geheel ongeveer 30-40 minuten goudbruin en gaar.

Serveertips

In plaats van perziken of ananas kun je ook champignons toevoegen.

 

Benodigdheden

Ingrediënten (4 personen)
  • +/- 400 gr kipfilet
  • 1 dl ketjap
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 blik perziken (of ananas)
  • 2 uien
  • 2 el olie
  • 1 bakje kruidenroomkaas
 
Materialen
  • Ovenschaal
  • Koekenpan
  • Plastic zakje
  • Zeef